h
27 maart 2024

Een nieuw bestuur

Foto: SP Hardenberg-Ommen

Afgelopen maandag 25 maart 2024 was de algemene ledenvergadering van de lokale SP Hardenberg-Ommen in het Inloophuis in Ommen. Hierbij hebben de leden met groot enthousiasme gekozen voor een nieuw bestuur dat de komende tijd de lokale afdeling gaat leiden. Met Jerry Holtvluwer als voorzitter, Gwendolyn Janssen als organisatiesecretaris en Wilma Bijl-van der Waal, Jan Kerkdijk en Wim Romijn als algemene bestuursleden. Wij danken de leden voor hun vertrouwen en wij gaan bouwen aan een sterke lokale SP in Hardenberg en Ommen.

Lees verder
11 augustus 2023

Op het station is meer te halen dan je denkt... vooral van je bankrekening.

Vandaag is naar buiten gekomen dat het kabinet de NS volledig vrij spel geeft om tijdens de spits nóg dieper in de zakken van de reizigers te graaien.

Lees verder
9 augustus 2023

Kom op voor Nederland en sluit je op 17 september 2023 aan bij het Prinsjesdag protest

Foto: Wim / Wim

Afgelopen maandag en dinsdag is de SP Hardenberg-Ommen in de wijken Baalder en Norden-Hazenbos bezig geweest met het verspreiden van onze 'Kom op voor Nederland' krant.

Lees verder
19 juli 2023

Graaiflatie ten top!

Foto: Wim / online

"Jumbo maakt zich zorgen of er nog genoeg geld te verdienen valt".
Terwijl RTLNieuws op 3 januari 2023 nog kopte met recordwinsten voor Jumbo (10 miljard) en de Quote 500 op 13 maart 2023 meldde dat de familie Van Eerd nog eens 50 miljoen aan dividend uitgekeerd kreeg, is deze supermarktketen totaal aan de werkelijkheid onttrokken. Terwijl klanten steeds meer moeite hebben om de boodschappen te betalen en spullen terug moeten leggen, vreest Rupsje Nooitgenoeg te verhongeren. "Nieuwe verhogingen zijn niet uit te sluiten" uit aldus Van Veen (hoogste baas bij Jumbo).
Het moet eens klaar zijn met al dat gegraai. Steun onze petitie, zodat de SP af kan rekenen met deze graaiers en de boodschappen weer betaalbaar worden!
https://kostenomlaag.sp.nl/terughaalactie

Lees verder
14 juni 2023

Leren doe je het beste in de praktijk!

Foto: SP Hardenberg-Ommen

Afgelopen dinsdag 13 juni zijn een aantal SP vrijwilligers onder het mom van "leren doe je in de praktijk" als onderdeel van de scholing "politieke basisvorming" de straat op geweest, om met mensen het gesprek aan te gaan over de als maar duurdere boodschappen. 
Supermarkten maken enorme winsten door de prijzen onnodig te veel te verhogen. Wij willen het geld terughalen en gebruiken om de prijzen van de boodschappen te verlagen. 
Wilt u meer informatie hebben over onze terughaalactie? kijk kan op: https://kostenomlaag.sp.nl/terughaalactie

Lees verder
21 april 2023

ALV 20 april 2023 zeer geslaagd!

Foto: SP

Ledenvergadering gisterenavond (20 april 2023) van de afdeling Hardenberg-Ommen in de Baron in Dedemsvaart. Er was een grote opkomst van leden en ook sympathisanten. Nils Müller (medewerker van de afdeling opbouw en opleidingen SP) nam het gedeelte van de kernvisie voor zijn rekening. Waarvoor dank! Resultaat: veel interessante vragen en indienen van een amendement. Ook gestemd op een nieuw organisatiesecretaris Gwendolyn. Al met al een zeer geslaagde avond met als afsluiting een drankje en een hapje.

Lees verder
14 maart 2023

Heb jij 'm al gespot?

Foto: SP Hardenberg-Ommen / SP

Terwijl Jumbo-eigenaar van Eerd vorig jaar €180 miljoen euro aan winst kreeg uitgekeerd, zien de gewone mensen hun boodschappen steeds duurder worden.
Daarom willen wij van de SP de btw afschaffen en de winstuitkeringen extra belasten.

Lees verder
23 februari 2023

SP: Essent in 2009 door PvdA, VVD, CDA en ChristenUnie verkocht voor appel en ei

Foto: SP / SP

De provinciale fractievoorzitters van PvdA, VVD, CDA en ChristenUnie kregen vandaag een appel en een ei aangeboden door de SP. “Deze partijen hebben in 2009 met eurotekens in de ogen Essent voor een appel en een ei verkocht. Daar plukken we nu de wrange vruchten van met de extreme energierekeningen”, aldus Herman Kalter, lijsttrekker van de SP in Overijssel.

Lees verder
12 februari 2023

Donders wat een volk!

Foto: SP / SP

Duizenden mensen verzamelden zich afgelopen zaterdag op het Beursplein in Amsterdam, om te demonstreren voor de nationalisering van de energiebedrijven. Deze strijders zijn klaar met het geld schrapende bestuur van Essent, Eneco en Vattenfall en eisen de zeggenschap terug. Afgelopen januari koste het prijsplafond de belastingbetaler 1 miljard euro, zonder hier ook maar enige zeggenschap voor terug te krijgen. De SP wil deze zeggenschap terugwinnen, om zo de energierekening structureel te kunnen verlagen.
Wilt u ook weer een betaalbare energierekening? Teken dan onze volkspetitie en stem op 15 maart SP!

Lees verder
8 februari 2023

De Nedersaksische kwestie

Foto: Wikipedia

Het Nedersaksisch (Neadersassisk in de Nysassiske skryvwyse) wordt in Nederland nog volop gesproken. De taal werd in 1996 erkend als regionale minderheidstaal onder deel 2 van het Europees Handvest voor regionale talen of talen van minderheden. Dit resulteerde in 2018 in een convenant tussen de nedersaksische overheden van noord-oost Nederland en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het convenant stimuleert (zonder afdwingbare verplichtingen) zowel de provincies als de individuele gemeenten tot het voeren van hun eigen beleid omtrent het Nedersaksisch, wat als gevolg heeft gehad dat meerdere gemeenten, waaronder Rijssen-Holten, al dan niet in beperkte mate beleid zijn gaan voeren ter bevordering van tweetaligheid. In gemeente Hardenberg heeft het convenant echter nog niet geleid tot enige beleidsvoering ten doele van de ondersteuning en bescherming van het Nedersaksisch.

Lees verder

Pagina's