h

Nieuws van de afdeling

27 maart 2024

Een nieuw bestuur

Foto: SP Hardenberg-Ommen

Afgelopen maandag 25 maart 2024 was de algemene ledenvergadering van de lokale SP Hardenberg-Ommen in het Inloophuis in Ommen. Hierbij hebben de leden met groot enthousiasme gekozen voor een nieuw bestuur dat de komende tijd de lokale afdeling gaat leiden. Met Jerry Holtvluwer als voorzitter, Gwendolyn Janssen als organisatiesecretaris en Wilma Bijl-van der Waal, Jan Kerkdijk en Wim Romijn als algemene bestuursleden. Wij danken de leden voor hun vertrouwen en wij gaan bouwen aan een sterke lokale SP in Hardenberg en Ommen.

Lees verder
11 augustus 2023

Op het station is meer te halen dan je denkt... vooral van je bankrekening.

Vandaag is naar buiten gekomen dat het kabinet de NS volledig vrij spel geeft om tijdens de spits nóg dieper in de zakken van de reizigers te graaien.

Lees verder
9 augustus 2023

Kom op voor Nederland en sluit je op 17 september 2023 aan bij het Prinsjesdag protest

Foto: Wim / Wim

Afgelopen maandag en dinsdag is de SP Hardenberg-Ommen in de wijken Baalder en Norden-Hazenbos bezig geweest met het verspreiden van onze 'Kom op voor Nederland' krant.

Lees verder
19 juli 2023

Graaiflatie ten top!

Foto: Wim / online

"Jumbo maakt zich zorgen of er nog genoeg geld te verdienen valt".
Terwijl RTLNieuws op 3 januari 2023 nog kopte met recordwinsten voor Jumbo (10 miljard) en de Quote 500 op 13 maart 2023 meldde dat de familie Van Eerd nog eens 50 miljoen aan dividend uitgekeerd kreeg, is deze supermarktketen totaal aan de werkelijkheid onttrokken. Terwijl klanten steeds meer moeite hebben om de boodschappen te betalen en spullen terug moeten leggen, vreest Rupsje Nooitgenoeg te verhongeren. "Nieuwe verhogingen zijn niet uit te sluiten" uit aldus Van Veen (hoogste baas bij Jumbo).
Het moet eens klaar zijn met al dat gegraai. Steun onze petitie, zodat de SP af kan rekenen met deze graaiers en de boodschappen weer betaalbaar worden!
https://kostenomlaag.sp.nl/terughaalactie

Lees verder
14 juni 2023

Leren doe je het beste in de praktijk!

Foto: SP Hardenberg-Ommen

Afgelopen dinsdag 13 juni zijn een aantal SP vrijwilligers onder het mom van "leren doe je in de praktijk" als onderdeel van de scholing "politieke basisvorming" de straat op geweest, om met mensen het gesprek aan te gaan over de als maar duurdere boodschappen. 
Supermarkten maken enorme winsten door de prijzen onnodig te veel te verhogen. Wij willen het geld terughalen en gebruiken om de prijzen van de boodschappen te verlagen. 
Wilt u meer informatie hebben over onze terughaalactie? kijk kan op: https://kostenomlaag.sp.nl/terughaalactie

Lees verder
21 april 2023

ALV 20 april 2023 zeer geslaagd!

Foto: SP

Ledenvergadering gisterenavond (20 april 2023) van de afdeling Hardenberg-Ommen in de Baron in Dedemsvaart. Er was een grote opkomst van leden en ook sympathisanten. Nils Müller (medewerker van de afdeling opbouw en opleidingen SP) nam het gedeelte van de kernvisie voor zijn rekening. Waarvoor dank! Resultaat: veel interessante vragen en indienen van een amendement. Ook gestemd op een nieuw organisatiesecretaris Gwendolyn. Al met al een zeer geslaagde avond met als afsluiting een drankje en een hapje.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier