h

SP Hardenberg opent meldpunt over de WMO

4 augustus 2021

SP Hardenberg opent meldpunt over de WMO

Foto: Lisanne Oldenkamp / Foto

De wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Hieronder valt ook de huishoudelijke hulp aan ouderen en chronisch zieken.

In de afgelopen maanden signaleert de SP Hardenberg steeds meer problemen rond de aanvraag, bereikbaarheid, continuïteit en kortingen van tijd wat betreft de huishoudelijke hulp. Zo kan het zijn dat tussen de aanvraag van huishoudelijke hulp tot daadwerkelijke hulp aan huis wel zes weken ligt.

De SP Hardenberg maakt zich zorgen over de groep ouderen en chronisch zieken en start daarom een meldpunt wmo. Het meldpunt is bedoeld voor mensen die zorg ontvangen, mantelzorgers, familie, professionals in de wijk en ieder ander die te maken heeft met wmo en klachten hierover ervaart of herkent.

Graag vernemen wij hoe de zorg met betrekking tot de huishoudelijke hulp is geregeld en waar u tegenaan loopt, zodat wij vervolgstappen kunnen ondernemen. Uiteraard kunt u ook voor alle andere wmo-gerelateerde zaken contact met ons opnemen.

U kunt ons bereiken via hardenberg@sp.nl of via het contactformulier op onze website hardenberg.sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier